Simfonia puterii

Nimeni nu știe ce se află cu adevărat în miezul unei alte persoane. Singura entitate capabilă de a desluși ițele unui asemenea labirint e însăși persoana în cauză. Un zâmbet? Cât e de senin? Cât de multe lucruri poate ascunde un simplu zâmbet urcat pe un chip aparent liniștit și o privire relativ ploștită? O visare? Ce e dincolo de ea? O emoție? Cât e ea de autentică? O înșiruire de cuvinte? Mărgăritare pure sau doar cuvinte insipide? Ce e dincolo? Unde-s cerul și pământul unei persoane? Unde-i prețul veritabil al oricăruia dintre noi?

 

Nu uita. Ești singur. Vii singur, trăiești singur, aduni momente singur, ți le lipești pe suflet, le săruți în tăcerile tale albe, pavezi drumurile cu pași de fluture alintat de crucile vântului, te îmbini cu darurile lumii, te automutilezi pentru cei din jur, sapi regrete în adâncurile ființei tale, îți cicatrizezi vulcanii de patos, te rotești pierdut în zăpăcelile propriilor frustrări, te acoperi de cenușă de stele, bei nectar topit în fericire, tunzi brusturii de ambrozie, te înalți pe piscuri de apoplexie sufletească, te încălzești în moleșeli sfioase și apoi adormi pe leagăn de sfinte curcubeie ale pomenirilor pe buze, minte și gânduri…ale celor lângă care ai fost. Singur!

 large

Drumul nu așteaptă. El curge precum cosițele unei fecioare divine, ca lichidul pipernicit dintr-o umilă clepsidră și întocmai ca binecuvântările firave și totuși energice ale unei ape pogorâte din văzduhuri. Călătoria îți aparține. S-a pus pecetea eroului din momentul creării lui. Începutul necesită o continuare. Țipetele oricărei inițieri solicită urmări, consecințe, fapte și rezultate. Tu ai puterea de a le concretiza! Tu ai alegerile pe umeri. Nu le considera poveri! Reprezintă mănunchiuri de decizii, ceea ce nu e simplu de desenat, dar în definitiv tu le ești pictor. Viața ta simbolizează o artă, iar opțiunile îți sunt acuarelele. Folosește-le cu înțelepciune și privește în jurul tău! Nu îți compara tablourile cu ale altor artiști! Fiecare investește în propriile capodopere. Noi înșine ne votăm culorile și ne fixăm suflul din pânze.

 

Îți mai spun ceva, în calitate de om nedorit și cu bătăi la ușa somnului final înainte de marele început. Să crezi în tine! Să nu lași pe nimeni să te modifice! Nimeni nu are dreptul să mânuiască foarfecele sufletului tău în afară de tu însuți! Croiește-te după buna ta voință! Să te dezvolți cu principiul meritului bine înfiripat în tine! Ne naștem cu rosturi pe lume! Nu-ți blestema libelulele cu praf de visuri pe ele! Să te lași purtat de încovoierile brațelor imaginației tale și să muncești din răsputeri pentru credința ta! Ar fi fost mai bună lumea de n-ai fi fost tu? Nu, te asigur! Ești pilon al societății și ai responsabilitatea, în primul rând personală, de a înflori miraculos și a împrăștia pulbere de bunătate și altora. Fii un model pentru tine și apoi pentru cei din jurul tău! Adoptă siguranța și zâmbește întotdeauna! Fii mai bun pentru tine! Dă-ți toată silința să accezi la absolutul tău interior! Să nu lași țărâna să te înghită! Să te ridici din neant și să nu treci Styxul până când zeul tău intern nu-ți spune că ai făcut tot ce ai putut pentru măreția eului tău. Trăiește! Mă auzi? Trăiește!  

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s